CARA MUDAH UNTUK KURANGKAN RISIKO SALAH AMBIL STAFF, DAN MAMPU KENAL PASTI CALON YANG BETUL-BETUL HEBAT

Staff / talent yang bagus akan menjadi aset syarikat, tapi staff yang salah boleh buat syarikat lingkup. Inilah cara yang anda boleh gunakan untuk kenal pasti aset syarikat anda.

Amaran! Baca sampai habis kerana anda bakal dapat 6 Bonus Istimewa yang bernilai RM1,250.

Jualan hanya dibuka pada 7hb Mac 2020 (Sabtu). Hanya pada 8 malam hingga 12 malam.
Jualan hanya dibuka pada 7hb Mac 2020 (Sabtu). Hanya pada 8 malam hingga 12 malam.
Hari
Jam
Minit
Saat

Fast Action Bonus - Khas Untuk 50 Pembeli Pertama Akan Mendapat 1 Day Program Bersama Ibu Hanim (Bernilai RM2,500)

1 Day Program Bersama Ibu Hanim (Bernilai RM2,500)

1. Ibu akan ajar cara-cara untuk menggunakan kit ini dan juga tips-tips yang anda boleh terus guna untuk sesi pengambilan pekerja yang akan datang
2. Bukan itu sahaja, anda juga akan belajar 6 tools untuk anda membentuk pasukan berprestasi tinggi.
3. Kelas ini Ibu akan berikan khas kepada 50 pembeli terawal sahaja.

6 Bonus Istimewa Yang Bernilai RM1,250 yang Anda Boleh Terus Guna Untuk Sesi Temuduga Anda Yang Seterusnya.

(Baca sampai habis untuk ketahui bagaimana bonus yang anda akan dapat ini akan terus mengubah cara anda lakukan sesi temuduga.)

Ibu Hanim selalu sebut, sesi temuduga dengan hanya menggunakan teknik bertanya soalan itu sudah lapuk.

Semasa sesi temuduga calon nampak macam bagus tapi bila masuk kerja rupanya tak boleh pakai.

Sebab tu temuduga cara biasa dah tak efektif, sebab kita mudah tertipu dengan calon yang hanya pandai bercakap.

Jadi, apakah cara yang betul untuk membuat temuduga?


Mudah saja, buat ujian yang akan menguji 3 perkara ini dibawah:

1. ATTITUDE TEST

Ini adalah test yang paling penting. Test ini yang orang jarang buat semasa sesi temuduga. Kebanyakan orang hanya menilai attitude calon melalui cara percakapan mereka. Attitude adalah sesuatu yang tersembunyi dan tidak dapat dilihat dengan hanya menerusi temuduga lisan.

2. IQ TEST

IQ test adalah dimana kita menguji dan mengukur tahap kecekapan kognitif mereka dan kemampuan mereka untuk memahami perkara kompleks. Penilaian ini akan membantu anda untuk menilai potensi dan kebolehan mereka menjadi talent yang organsasi anda perlukan.

3. PSYCHOMETRIC TEST

Psyhometric test adalah penilaian yang digunakan untuk mengenalpasti keperibadian dan pilihan keutamaan mereka. Penilaian ini digunakan untuk anda mengenalpasti samaada calon tersebut sesuai atau tidak dengan jawatan yang diiklankan.

SELEPAS ANDA MENGGUNAKAN KIT INI, ANDA AKAN DAPAT

1) Penilaian-penilaian yang akan menapis calon-calon anda dari segi IQ, attitude dan psikometrik. Anda tak perlu lagi nak buat andaian dan berteka-teki. Gunakan penilaian-penilaian ini untuk mengurangkan risiko mengambil pekerja yang salah.

2) Kit ini lengkap dengan penilaian, peralatan dan permainan yang akan membantu anda semasa proses pengambilan pekerja baru. Kit ini sangat mudah digunakan oleh sesiapa sahaja termasuk HR anda untuk proses temuduga yang akan da tang.

3) Pekerja yang akan anda bawa masuk akan menjadi lebih berkualiti, mempunyai attitude dan personaliti yang sesuai dengan budaya kerja syarikat anda. Anda akan jimat masa, tenaga dan wang ringgit dari menanggung gaji pekerja yang bermasalah.

KENAPA ANDA PERLU GUNA KAEDAH INTERVIEW INI SEKARANG

(1)  Benarlah ‘Interview is so yesterday’ yang mana ia tidak menilai calon dari sudut IQ, attitude dan psikometrik. Kit ini lebih lengkap dengan penilaian-penilaian dari aspek yang penting untuk sesebuah organisasi.

(2)  Masalah yang biasa berlaku sekiranya pemilihan pekerja yang salah semasa proses pengambilan pekerja adalah ‘staff turnover rate’ yang tinggi. Perkara ini akan menyebabkan berlakunya penambahan kos untuk menggantikan pekerja yang meninggalkan organisasi dan melatih pekerja yang baru. Dalam masa yang sama, ia akan menyebabkan produktiviti organisasi menurun.

(3) Ia bukan sahaja mempengaruhi kewangan organisasi, malah ia akan menyebabkan suasana di tempat kerja menjadi murung dan kurang bermotivasi. Pekerja yang masih ada dalam organisasi terpaksa menanggung tugas-tugas yang sepatutnya dilakukan oleh pekerja yang tidak produktif atau meninggalkan syarikat.

SEKIRANYA SYARIKAT ANDA aDA ISU-ISU SEPERTI DI BAWAH, KIT INILAH YANG ANDA PERLUKAN.

  1. Mempunyai masalah ‘staff turnover rate’ yang tinggi.
  2. Sukar untuk mendapatkan pekerja yang berkualiti dan sesuai dengan nilai teras syarikat.
  3. Masing menggunakan teknik temuduga zaman lama. (interview berjam-jam)
  4. Virus menular di kalangan pekerja memberi kesan negatif kepada produktiviti organisasi.
  5. Suasana kerja yang kurang semangat dan melemahkan.
  6. Pekerja kurang efisyen dan boleh dikategorikan sebagai lembab.
  7. Terlalu banyak gunakan masa, tenaga dan wang ringgit mencari pekerja yang bagus.

Semua masalah ini boleh dikurang dengan menggunakan assessment kit ini. Inilah kit yang anda perlukan. Mudah, efektif dan boleh dibawa ke mana-mana.

Assessment kit ini bukan untuk semua orang. 

SIAPA YANG PERLU DAPATKAN ASSESSMENT KIT INI?

(1) SME

(2) Founder dan CEO

(3) HR Executives

Apa 6 free bonus yang Ibu nak bagi?

Hanya untuk yang buat pendaftaran sahaja layak untuk dapat 6 free bonus ni.

#1 Buku “6 Kemahiran Sahsiah Penting yang Tidak Boleh Diabaikan.” (Bernilai RM200)

1. Sebuah buku yang akan mendedahkan anda dengan 6 kemahiran sahsiah yang penting untuk dijadikan salah satu kriteria semasa proses pengambilan pekerja.
2. Setelah anda membaca buku ini, anda akan faham kenapa kemahiran-kemahiran ini perlu ada dalam diri pekerja yang anda bawa masuk ke dalam syarikat anda.
3. Keenam-enam kemahiran sahsiah ini agak sukar untuk dinilai dengan hanya melihat atau mendengar gaya dan cara percakapan calon sahaja. Anda perlu dengar jawapan daripada calon-calon anda dengan bertanyakan soalan berstruktur yang anda boleh dapatkan daripada buku ini.

#2 Buku “Panduan Utama Temuduga Tingkahlaku Menggunakan Kaedah STAR” (Bernilai RM200)

1. Buku yang lengkap dengan panduan menggunakan kaedah STAR semasa sesi temuduga antara calon dan pengusaha syarikat
2. Selepas anda baca buku ini, anda akan ketahui soalan-soalan dan tips-tips penting yang anda perlu tanya semasa sesi temuduga ini
3. Anda akan dapat menapis calon-calon anda agar pekerja yang anda bawa masuk ke dalam syarikat anda lebih berkualiti dari segi cara mereka berfikir, membuat keputusan dan kemahiran interpersonal mereka.

#3 Buku “9 Langkah Proses Pengambilan Pekerja” (Bernilai RM200)

1. Buku yang akan menceritakan secara terperinci langkah-langkah proses pengambilan pekerja yang betul.
2. Setelah anda membaca buku ini, anda akan lebih jelas tentang apa yang perlu dilakukan semasa proses pengambilan pekerja secara berstruktur demi mencari pekerja yang bakal menjadi asset kepada organisasi anda.
3. Tak perlu lagi anda membuat andaian semasa membuat keputusan samaada calon itu sesuai atau tidak untuk diterima masuk ke dalam syarikat anda.

#4 Template Job Description (Bernilai RM150)

1. Template Job Description ini adalah template yang Ibu design sendiri lengkap dengan tanggungjawab, tugasan, sikap yang sesuai, kelayakan dan kemahiran untuk menjayakan posisi tersebut.
2. Kalau nak dapatkan template ini daripada Ibu, memang sangat mahal, perlu hadir program Ibu baru dapat. Template ini akan bantu anda untuk memberikan kejelasan tentang calon-calon yang anda perlu cari khusus untuk posisi yang anda sedang tawarkan.
3. Yang lagi best adalah, anda juga akan terima video penerangan tentang cara penggunaan template ini secara PERCUMA.

#5 Card Shape Test (Penilaian Psikometrik Yang Bernilai RM250)

1. Penilaian yang digunakan untuk mengenalpasti keperibadian dan pilihan keutamaan calon-calon anda.
2. Melalui penilaian ini, anda akan dapat mengurangkan dari tersilap meletakkan calon-calon anda di posisi yang tidak sesuai yang selalu menjadi sebab pekerja tidak berminat dan mengambil langkah untuk meninggalkan organisasi.
3. Apa yang bestnya adalah test ini Ibu berikan 100% PERCUMA.

#6 Multiple Intelligence Test (PENILAIAN IQ YANG BERNILAI RM250)

1. Multiple Intelligence Test adalah sebuah penilaian yang digunakan untuk menguji calon anda dari segi berfikir secara kognitif dan kemahiran memproses infomasi yang kompleks.
2. Penilaian ini akan membantu anda mengenalpasti kesesuaian calon tersebut dengan posisi yang diiklankan.
3. Anda tak perlu lagi untuk membuat andaian sendiri atau berteka-teki demi mengenalpasti potensi mereka hanya melalui temuduga secara lisan sahaja.

“IBU UBAHSUAI PEROSES PENGAMBILAN PEKERJA MENGIKUT KESESUAIAN SME PADA ZAMAN INI”

Datuk Faridah Hanim Haron atau lebih mesra dikenali sebagai Ibu Hanim, adalah Presiden Annems Leadership Solution dan Annems International Sdn Bhd. Selain itu, beliau juga merupakan Certified Professional FacilitatorTM

Pada tahun 2017 beliau telah terpilih menerima anugerah ‘Panglima Mahkota Wilayah’ yang membawa pangkat ‘Datuk’ dari Yang Di-Pertuan Agong.

Beliau mempunyai hampir 20 tahun pengalaman dalam bidang Pembangunan Modal Insan dan berpengalaman dalam mengetuai projek-projek Perubahan Organisasi, Transformasi serta projek-projek yang bertumpu pada Peningkatan Kualiti. Beliau juga mempunyai kelulusan MBA (Keusahawanan) dari Institut Keusahawanan Australia.

Sebelum ini, beliau juga merupakan Pakar Pembangunan Organisasi/Pengurusan Perubahan dan Pembangunan Kepimpinan serta Pembelajaran di PETRONAS, Syarikat Minyak Negara bertaraf Fortune 500 dan pernah menjadi Penasihat Pembangunan Kepimpinan untuk Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia.

Beliau juga adalah Penasihat Perunding Pembangunan Organisasi dan Kepimpinan kepada 17 anak syarikat ESQ Indonesia, Ahli Lembaga Kepakaran di ACT Consulting Indonesia, Ahli Lembaga Pengarah Precession Capital Berhad, dan Ahli Lembaga Pengarah dan Penasihat MDC Asia Link Berhad.

Kini Datuk Faridah Hanim Haron bergiat aktif sebagai penasihat organisasi kepada:

  1. 1. Jamu Tun Teja Sdn Bdn
  2. 2. Mary Jardin Sdn Bdn
  3. 3. Raffelinna Sdn Bdn
  4. 4. Oshien2u Sdn Bhd (De’xandra)
  5. 5. NSTY Worldwide & NCIG Sdn Bhd
  6. 6. Dataran Tok Mydeen Sdn Bhd

ANTARA SYARIKAT DI BAWAH BIMBINGAN IBU HANIM

APA YANG ANDA AKAN DAPAT SEKIRANYA ANDA MEMBELI TALENT ACQUISITION ASSESSMENT KIT INI? (SELAIN DARI BONUS DI ATAS)

#1 LEADERSHIP ASSESSMENT (Bernilai RM500) – Penilaian melalui permainan lego serious play yang lebih efektif dan efisyen, digunakan oleh organisasi-organisasi besar di seluruh dunia untuk menguji kepimpinan calon-calon mereka semasa proses pengambilan pekerja. Anda juga akan terima video penerangana tentang langkah-langkah yang perlu diambil untuk menjalankan penilaian ini.

#2 5 IQ TEST (Bernilai RM500) – Penilaian melalui permainan yang akan menguji tahap pemikiran kognitif dan cara calon anda menyelesaikan masalah.

#3 THE BIG FIVE PERSONALITY TEST (Bernilai RM250) – Anda akan lebih mudah untuk mengenal personaliti calon-calon anda dengan lebih efektif dan efisyen. Anda akan kenal personaliti mereka dari segi cara faktor luaran memberi kesan kepada mereka, kebolehan mereka menyesuaikan diri dengan orang lain, kebolehan mereka mengikut arahan, daya emosi dan sifat keterbukaan mereka kepada pengalaman baru.

#4 THE SELF ESTEEM TEST (Bernilai RM250) – Penilaian yang sangat penting untuk anda mengenalpasti tahap keyakinan calon-calon anda terhadap diri mereka sendiri. Calon yang menunjukkan tahap keyakinan yang tinggi terhadap diri mereka sendiri lebih cenderung kepada sikap yang positif.

MANFAAT TALENT ACQUISITION ASSESSMENT KIT

1.  Kit ini akan membantu anda untuk menapis calon-calon yang anda perlukan demi mencapai matlamat syarikat.

2.  Anda akan meningkatkan produktiviti syarikat agar mampu bergerak kearah visi yang ditetapkan

3.  Meningkatkan tahap pengekalan pekerja yang berkualiti dalam syarikat dan mengurangkan kos pengambilan dan melatih pekerja baru.

4.  Proses pengambilan pekerja yang lebih efektif dan efisyen.

5.  Setiap pengambilan pekerja baru dinilai menggunakan alatan dan penilaian yang lebih saintifik.

6.  Penerangan tentang cara penggunaan kit ini akan disertakan bersama dalam bentuk tulisan atau video.

BERAPA HARGA TALENT ACQUISITION ASSESSMENT KIT INI YANG BERNILAI RM2,750 (TERMASUK 6 BONUS ISTIMEWA YANG BERNILAI RM1,250)?

Ibu faham, ramai yang dah menghabiskan wang, tenaga dan masa membayar gaji pekerja yang bermasalah dan melatih pekerja yang baru masuk dalam syarikat. Alangkah baiknya jika semua itu digunakan untuk meningkatkan produktiviti syarikat.

Kerana Ibu faham dilema yang dilalui usahawan-usahawan, maka terdetiklah Ibu untuk mengeluarkan assessment kit ini demi membantu anda dengan cara yang lebih efektif dan efisyen dalam proses pengambilan pekerja yang berbakat.

Banyak syarikat-syarikat besar telah menggunakan teknik pengambilan pekerja seperti ini. Tiba masanya usahawan-usahawan beralih kepada cara pengambilan pekerja yang lebih berstruktur ini.

Nilai assessment ini sebenarnya sangat tinggi, Ibu ubahsuai assessment kit ini berdasarkan pemerhatian dan pengalaman Ibu selama lebih 20 tahun mengendalikan syarikat-syarikat korporat besar dan agensi kerajaan supaya lebih sesuai untuk digunakan oleh perusahaan sederhana kecil.

Ibu tawarkan harga yang sangat rendah tetapi hanya dalam tempoh masa yang singkat.

HARGA TALENT ACQUISITION ASSESSMENT KIT INI YANG BERNILAI RM2,750 (TERMASUK 6 BONUS ISTIMEWA YANG BERNILAI RM1,250)

Early Bird - RM495

Promo - RM545

Last Call - RM695

Normal Price - RM750

Harga akan kembali kepada harga asal  dan Ibu tak boleh nak bagi harga istimewa.

Jualan hanya dibuka pada 7hb Mac 2020 (Sabtu). Hanya pada 8 malam sehingga 12 malam.
Jualan hanya dibuka pada 7hb Mac 2020 (Sabtu). Hanya pada 8 malam sehingga 12 malam.

Jualan Talent Acquisition Assessment Kit Dan Semua Bonus Eksklusif Bernilai RM1,250 Akan Bermula…

Hari
Jam
Minit
Saat

Kalau anda dah baca sampai sini, anda adalah orang yang serius mahu dapatkan Talent Acquisition Assessment Kit.

Memandangkan tawaran ini hanya dibuka pada waktu tertentu, ramai orang akan terlepas peluang.

Bila jualan ditutup, Ibu tak akan layan rayuan dan belas ehsan daripada anda.

Tutup, tetap tutup..

Servis SMS reminder 100% percuma!

Anda boleh dapat reminder SMS sebanyak 3 kali daripada team Ibu, sebelum jualan dibuka.

Servis ini Ibu sediakan supaya anda boleh grab offer ini secepat mungkin apabila jualan dibuka nanti.

DISCLAIMER: Talent Acquisition Assessment Kit is designed to help the Client on recruiting talents into the organisation. Although good faith efforts have been taken to preserve Client confidentiality, Annems Leadership Solution makes no guarantees in this regard or to information communicated by and between Clients in this program. The success of the Clients is also the result of several factors inclusive of personal motivation and intentions, attitudes, knowledge, perseverance, hard work and determination.

PENAFIAN: Talent Acquisition Assessment Kit direka untuk membimbing Klien merekrut pekerja yang berbakat ke dalam organisasi. Walaupun usaha sebaiknya telah diambil untuk mengekalkan Privasi Pelanggan, Annems Leadership Solution tidak memberikan jaminan dalam hal ini atau untuk maklumat yang dikomunikasikan oleh dan antara Klien dalam program ini. Kejayaan Klien juga merupakan hasil daripada beberapa faktor termasuk motivasi dan niat peribadi, sikap, pengetahuan, ketekunan, kerja keras dan tekad.​